ALDER: Blir 40 i år

YRKE: Arbeidsstaden er Sykkylven Stål

BUSTAD: Sentrumsområdet

KLUBB: Velledalen IL

Debuten som VIL-utøvar gjorde han under Konradløpet i 2017. Tida vart 20.38. Høgst respektabelt for ein debutant som før dette hadde brukt mesteparten av fritida på bilkøyring.

Men Jan har hivt seg med langt tøffare prøver enn Konradløpet. Vi kan nemne Hornindal Rundt og Stranda Fjord Trail Race, som to av dei største kraftprøvene han har fullført.

Meir om Jan: Han kom til Noreg som arbeidsgjest, og vart lenger enn fyrst planlagt fordi han likte køyre traktor. Etter ei tid i landet vårt, fekk han seg jobb på Sykkylven Stål, og der trivst han så godt at han har blitt i Sykkylven. Det svært få veit – i alle fall i VIL-miljøet – er at Jan er utdanna trekkspel-lærar og har undervist i dette utanom heimlandet.

Men den store lidenskapen er bil. Frå informert hald får vi opplyst at Jan Rakottyai heile tida har fleire bilprosjekt på gang. Kjøpe bil, selje bil, mekke bil, bygge større garasje til bil, vaske dekk, flytte dekk, bygge nye hyller til dekk. Og det er snakk om mange dekk, kanskje så mange som 100, melder informanten.

Som lesarane våre kanskje skjønar, driv Jan med bilsport. Han er høgt premiert innan fleire typar av motorsport, der han går under det klingande namnet «Rakett-Jan».

Velledalen IL er ein typisk breiddeklubb, der utøvarar som Jan Rakottyai naturleg høyrer heime. Under sist Idrettsgalla fekk Jan pris – saman med Ivar Flo - for raus betaling av medlemskontingent.

PS. Om nokon kan tipse oss om datoen for Jan sin 40 års dag er det fint!

Er vørterøl favorittdrikken din?

Nei, det er det ikkje. Kaffi er favorittdrikken – og vatn med kolsyre.

Kva er favorittretten din?

Har ikkje berre ein, men fleire. Kan nemne potetball, fårikål og fiskegrateng som store favorittar.

Fortell kort om idrettskarriera di.

Den starta for om lag tre år sidan, når venninna mi Radka sa til meg «no må du bli med på fjelltur. Du kan ikkje halde på med bilar heile tida.» Eg vart med på ein tur inn Brunstaddalen. Det tok til å regne skikkelig etter ein time, og turen tok fem timar. Då tenkte eg «Dette har ikkje eg tid til, vi må finne noko meir effektivt som tek mindre tid». Der starta løpekarriera mi, med Konradløpet som første løp.

Korleis og kvifor medlem i VIL?

Det hugsar eg ikkje heilt. Men eg trur det var etter at NAF Motorsport vart lagt ned, då stod eg utan klubb, og sakna nokon å dele interessa mi med. Eg trur det var Konradløpet som gjorde at eg fekk kjensla av av Velledalen IL var ein fin klubb å melde seg inn i – og det var det! Tusen takk for muligheita!

Når var du sist på ein VIL-trimpost?

Det trur eg må vere under ei motbakkeintervall-trening saman med VIL-gjengen.

Sportsleg mål for det neste året?

Opphavleg var det fire helger med «løpeløp» og fire helger med billøp. Men dei siste månadane er alt blitt endra, så vi får sjå til slutt korleis det endar for løpa våra.

Favorittmusikk?

På dagtid går det i Radio Ålesund, dei spelar bra musikk og held oss oppdatert med nyhende frå distriktet. På kveldsarbeid høyrer eg mykje på Sting, og dei norske artistane Gabrielle og Susanne Sundfør. På hobbyverkstaden er det helst klassisk musikk – for tida Beethoven sine symfoniar. Til trening høyrer eg ikkje musikk, då må eg konsentrere meg, og passe på at eg ikkje snublar i terrenget.

Kva likar du å sjå på fjernsyn?

Diverse tekniske filmar. Do It Yourself-videoar på YouTube ser eg mykje på, og mykje billøp. Av seriar likar eg å sjå skandinaviske og britiske krimseriar.

Kor likar du best å feriere?

Bobilturar i Noreg er kjekt, og då er Lofoten favorittdestinasjonen. Ja, og sjølvsagt ferie i Slovakia med resten av slekta er heilt topp, og passelig varmt. Sydenturar blir derimot for varmt.

Har du eit treningstips å dele med lesarane?

Tolmod og regelmessig trening – det er det som fungerar for meg. Kiloane går sakte ned, og forma sakte men sikkert opp. Trenar ein ikkje regelmessig snur det seg fort. Det kan eg stadfeste av eigne erfaringar!

Publisert: Fredag 15. Mai 2020 Kl. 18:21

Stunt-kameratane greidde 105 kilometer
Heretter bør trioen Frode Hoprekstad, Per Inge Bjørnestad og Bjørn Arve Brune gå under namnet «Stunt-kameratane»
Sterk kvinnetid av Anette
Korona-Konrad, del 2, vart arrangert 1.mai klokka 10.00 med fire løparar.
Takk for 2594 grasrotkroner i april!
Kjekt at støttespelarane våre støttar opp i ei vanskeleg tid.
Trimpostane: Truleg mot toppår for Koppen!
Koppen trimpost er «stikk-ut» turmål denne sesongen og vil venteleg få eit markert oppsving frå det normale.
Ole-Peder stakk frå og vann Korona-Konrad.
Konradløpet vart avlyst, men ei gruppe på ni personar og ein hund heldt tradisjonen med 1.mai-løp i hevd.
Frode Hoprekstad gjer sportsleg stunt 1.mai
1.mai klokka 07.00 går startskotet for eit «stunt» i regi av VIL-medlem Frode Hoprekstad.
Les meir (30.04.2020)
Riksheimdalen: Ivar og Bård i tet
708 turar total hittil i sesongen, vart resultatet då VIL nyleg hadde inspeksjon i Riksheimdalen.
Les meir (30.04.2020)
Jo André Tandstad: Mange-syslar innan idrett
Jo André starta med fotball og Bordtennis. Hasta vidare med friidrett, judo, volleyball, før han slo seg på kondisjonsidrett med sykkel som fyrste grein. Så vart det løp og romaskin. I sistnemnde grein tek han stadig steg mot god nasjonal klasse.
Les meir (29.04.2020)
Bruna trimpost: Mange gjeng mykje!
Og mest av alle går Jan Kåre Oterhals, med tett på 500 turar den dagen inspeksjonen gjesta posten.
Les meir (26.04.2020)
Langt mellom dei innskrivne på Høgsætra trimpost
Med 24 noteringar på 200 dagar seier det seg sjølv at det er langt mellom «kundane».
Les meir (26.04.2020)