BUSTAD: Røa

YRKE: Matreddar i «Too Good To Go”

KLUBB: Velledalen IL

Ho gjekk vidaregåande skule på Stranda, og fekk der sin andre heim hos Gitte og Terje Langlo. Som ein konsekvens av tida der – og fotball for Stranda IL -  har ho mange vener i indre fjordstrok. Det sportslege høgdepunktet var 3.plass i Norway Cup (11-ar fotball) i klasse J 16, bak Lyn og Åsane.

Ellen ber kallenamnet Komo, og er sambuar med Anders Wigdahl og eit digert beist av ein katt, som lyder namnet Konrad. Studietida brukte ho mellom anna i Bergen, til å studere helse og kosthald. Om det er dette som har gjort henne raffinert i «matavegen» - og med ganske einspora drikkevanar - skal vere usagt. Her er nokre moment som kjærasten, Anders, meiner er typisk for Ellen:

·          Spiser maks to mokkabønner til kaffien

·          Liker å ha noe å gjøre konstant – er litt rastløs

·          Drikkker helst «kaldevatn». Litt kaffi går bra, men unngår alt med kullsyre.

·          Hater å snakke om snittfart per km, puls, konkurranser o.s.v

Ellen er disponent for ein stor hage på Røa, og prøver der leve u t draumen som hobbybonde. Ved sida av jobben som matreddar i «Too Good To Go», vert fritida nytta til strikking, lesing av romanar på nynorsk, kokkelering og trening.

Ellen har 15 Konradløp, med bestetid på 19.34, på samvitet. 10 km-persen hennar er på 44-talet og ho har fullført to halvmaraton i Oslo.

Ellen Marie

Er Vørterøl favorittdrikken din?

Nei, likar ikkje kolsyre.

Kva er favorittretten din?

Eg likar det meste, men piggvar med nøttesmør er vanskelig å toppe. Også veldig glad i pasta ai frutti di mare.

Fortel kort om idrettskarriera di.

Tvang: Friidrett og langrenn i unge år. Mest korte distansar og lengde. Spelt fotball for VRF, Stranda og fire sesongar i Sandviken 2. divisjon. I seinare år har eg spelt mindre fotball og meir futsal i 1. divisjon for OSI. Eg har og delteke i futsal-EM. Har no gått over til å bli mosjonist, og tvingar meg sjølv til å stille opp i nokre løp ila. eit sesong. Elles må 3. plassen i  Norway Cup nemnast, det var i 2009.

Korleis og kvifor medlem i Velledalen IL?

Medfødd medlemskap på livstid.

Når var du sist på ein VIL-trimpost?

Trimposten skogsvegen Hjorthol og Holemarka i juleferien. (Journ. anm: Etter intervjuet var gjort, har Ellen vore på fleire trimpostar.)

Sportsleg mål for det neste året?

Bli meir glad i å konkurrere. Kanskje på tide med ny pers i 10 km. også?

Favorittmusikk?

Eg brukar lite tid på å høyre musikk, men om eg får velje setter eg på Lana del Rey, Veronica Maggio eller Tom Odell. Treningsfavoritt: Sia – The Greatest.

Kva likar du å sjå på fjernsyn?

Ingen klar favoritt, ser som regel det Anders ser (overraskande mange jente-seriar). Må eg treffe fram ein blir det New Girl. Er elles veldig glad i Løvenes Konge.

Kor likar du best å feriere?

Noreg, eller alpane i Nord-Italia. Kan anbefale agriturismo!

Har du eit treningstips å dele med lesarane?

Gå trappene og vel aktiv transport der det er mogleg.

Publisert: Søndag 10. Mai 2020 Kl. 22:24

Stunt-kameratane greidde 105 kilometer
Heretter bør trioen Frode Hoprekstad, Per Inge Bjørnestad og Bjørn Arve Brune gå under namnet «Stunt-kameratane»
Sterk kvinnetid av Anette
Korona-Konrad, del 2, vart arrangert 1.mai klokka 10.00 med fire løparar.
Takk for 2594 grasrotkroner i april!
Kjekt at støttespelarane våre støttar opp i ei vanskeleg tid.
Trimpostane: Truleg mot toppår for Koppen!
Koppen trimpost er «stikk-ut» turmål denne sesongen og vil venteleg få eit markert oppsving frå det normale.
Ole-Peder stakk frå og vann Korona-Konrad.
Konradløpet vart avlyst, men ei gruppe på ni personar og ein hund heldt tradisjonen med 1.mai-løp i hevd.
Frode Hoprekstad gjer sportsleg stunt 1.mai
1.mai klokka 07.00 går startskotet for eit «stunt» i regi av VIL-medlem Frode Hoprekstad.
Les meir (30.04.2020)
Riksheimdalen: Ivar og Bård i tet
708 turar total hittil i sesongen, vart resultatet då VIL nyleg hadde inspeksjon i Riksheimdalen.
Les meir (30.04.2020)
Jo André Tandstad: Mange-syslar innan idrett
Jo André starta med fotball og Bordtennis. Hasta vidare med friidrett, judo, volleyball, før han slo seg på kondisjonsidrett med sykkel som fyrste grein. Så vart det løp og romaskin. I sistnemnde grein tek han stadig steg mot god nasjonal klasse.
Les meir (29.04.2020)
Bruna trimpost: Mange gjeng mykje!
Og mest av alle går Jan Kåre Oterhals, med tett på 500 turar den dagen inspeksjonen gjesta posten.
Les meir (26.04.2020)
Langt mellom dei innskrivne på Høgsætra trimpost
Med 24 noteringar på 200 dagar seier det seg sjølv at det er langt mellom «kundane».
Les meir (26.04.2020)