Jo André Tandstad: Mange-syslar innan idrett

BUSTAD: Langevåg

YRKE: Prosjektleiar for Inmarsat (Ålesund)

KLUBB: Velledalen IL

Jo André starta med fotball og Bordtennis. Hasta vidare med friidrett, judo, volleyball, før han slo seg på kondisjonsidrett med sykkel som fyrste grein. Så vart det løp og romaskin. I sistnemnde grein tek han stadig steg mot god nasjonal klasse.

Vi kan ikkje gå inn på alle idretteane til Jo André, men vi slår fast at han er allsidig. Han er stor og sterk, med ein kropp dei fleste ekspertar ville omtala som. «Ingen typisk løparkropp». Difor er det rett og slett ein sensasjon at han i 2011 sprang Konradløpet på 16.30, og 16.33 året etter. Han har også par-rekorden i Konradløpet på 37.27. Sett i 2011 i spann med Kathinka Havnegjerde.

Paret som i 2011 var sambuarar er i dag gifte, har to søner og bur i Langevågen. Strategisk ved turløypa rundt Vassetvatnet. Av hobbyar kan nemnast heimekino/audiofili og ulike snekkar-oppdrag i «do it yourself-kategorien».

Jo André likar å bygge og ordne ting sjølv, og er flink til snekring. La kanskje grunnlaget ved Møbeltre og Stjernemadrassen i unge år. Han er kjend som ein positiv og lettliva kar, som årleg arrangerer «Tandstad Garden Games» - for familien med stor deltaking.

Sett med VIL-auge er det interessant at våre mest allsidige utøvarar driv med idrettar som OCR hinderløp og roing – på romaskin.

PS. Minnest godt «bølgje 2» i bordtennis i Sykkylven, med Ullavik skule som treningsarena for ei relativt lita gruppe aktive. Stjerna der heitte Jo André Tandstad

Jo André

Er Vørterøl favorittdrikken din?

Nei, dessverre har ikkje smakssansane vent seg til smaken av vørterøl, men Pepsi Max, derimot. Det er gull!

Kva er favorittretten din?

Er veldig svak for heimelaga pizza. Elles er laks med tagliatelle og creme fraiche overraskande godt.

Fortel kort om idrettskarriera di.

Det byrja med fotball og bordtennis. I fotball hadde eg god styrke i venstrefoten, men det var stort sett alt, så der gav eg meg tidleg. Bordtennis spelte eg derimot aktivt i 15-20 år. Har elles vore innom friidrett, judo og volleyball, før eg i 2005 byrja med kondisjonsidrett. Starta med sykling som var hovudidretten første tre åra, og var med på ein god del ritt, alltid med terrengsykkel. Hovudmålet var likevel heile tida å sykle rundt Sykkylsvfjorden på under 25 minutt. Når eg klarte det på 24:59, gjekk lufta litt ut for sykkelinteressa. Den sesongen satt eg 4 000 km på sykkelsetet. I 2006 lokka foreldra mine og søstra mi meg med på Konradløpet, og eg vart «bitt av basillen». Konradløpet og Skåla Opp har sidan den tida vore favorittløpa mine.

Korleis og kvifor medlem i Velledalen IL?

Som ung «hynfant» i bordtennisverda vart eg ofte intervjua av ein særs triveleg kar som heitte Atle Hole. Eg likte den gode humoren hannar og den brennande interessa for lokale og gjerne smale idrettar. Såleis kan ein vel konkludere med at Atle var min inngangsbillett til VIL når eg byrja med løp. Når han sat ved roret så måtte dette laget vere innertiar for meg.

Når var du sist på ein VIL-trimpost?

Sist gong eg tok del i Tomasløpet. (Journ.anm: eit løp som Jo-André var med på å starte opp, og tok del i seinast i 2019.)

Sportsleg mål for det neste året?

Topp 10 i NM i romaskin kan vere innanfor rekkevidde, samt toppe Noregsrankingen på dei fleste mellomdistansar, altså frå 2 000 til 10 000 meter. Samt kome i god form til løpsesongen 2021.

Favorittmusikk?

Til vanleg eldre rock og akustisk musikk. Til trening må blodpumpa aktiverast, så då er stikkorda: hardt, tungt og høgt!

Kva likar du å sjå på fjernsyn?

Filmar og seriar. Favorittfilmane er Shawshank Redemption, Boondock Saints og Pulp Fiction. Beste seriane er House MD og Suits. No for tida går det i Suits og Tiger King.

Kor likar du best å feriere?

Trivst veldig godt i Noreg, gjerne på bilferie til nye og litt ukjende lokasjonar. Mikkelparken i Kinsarvik er eit slik eksempel, og kan anbefalast på det sterkaste for bornefamiliar. Elles var ikkje turen til Afrika å forakte, med Kilmanjaro, safari og ei veke på Zanzibar.

Har du eit treningstips å dele med lesarane?

Personleg er eg velig glad i å analysere treninga mi i ettertid, så verkty som Strava og Concept 2-rankingen har vore glimrande til dette. Elles så er det å finne ei treningsform som ein finn glede i, og ikkje ta det for hardt kvar gong!

Publisert: Onsdag 29. April 2020 Kl. 22:39

Stunt-kameratane greidde 105 kilometer
Heretter bør trioen Frode Hoprekstad, Per Inge Bjørnestad og Bjørn Arve Brune gå under namnet «Stunt-kameratane»
Sterk kvinnetid av Anette
Korona-Konrad, del 2, vart arrangert 1.mai klokka 10.00 med fire løparar.
Takk for 2594 grasrotkroner i april!
Kjekt at støttespelarane våre støttar opp i ei vanskeleg tid.
Trimpostane: Truleg mot toppår for Koppen!
Koppen trimpost er «stikk-ut» turmål denne sesongen og vil venteleg få eit markert oppsving frå det normale.
Ole-Peder stakk frå og vann Korona-Konrad.
Konradløpet vart avlyst, men ei gruppe på ni personar og ein hund heldt tradisjonen med 1.mai-løp i hevd.
Frode Hoprekstad gjer sportsleg stunt 1.mai
1.mai klokka 07.00 går startskotet for eit «stunt» i regi av VIL-medlem Frode Hoprekstad.
Les meir (30.04.2020)
Riksheimdalen: Ivar og Bård i tet
708 turar total hittil i sesongen, vart resultatet då VIL nyleg hadde inspeksjon i Riksheimdalen.
Les meir (30.04.2020)
Bruna trimpost: Mange gjeng mykje!
Og mest av alle går Jan Kåre Oterhals, med tett på 500 turar den dagen inspeksjonen gjesta posten.
Les meir (26.04.2020)
Langt mellom dei innskrivne på Høgsætra trimpost
Med 24 noteringar på 200 dagar seier det seg sjølv at det er langt mellom «kundane».
Les meir (26.04.2020)