Over vørterøla-

BUSTAD: Ramsvika

YRKE: Rekneskapsførar hos Sparebank 1

KLUBB: Velledalen IL

May Evy Nesheim har gjort unna sitt fyrste år i Velledalen IL. Vi får vel seie at ho vart verva inn i laget av framgangsrike Frode Mauren – Velledalen IL sin desidert største patriot «norda fjorden». Og ikkje nok med det; i fjor sommar kom også May Evy sin tvillingbror, Ola Åge, som ein solid tilvekst. Han sorterer til dagleg under Oslo-avdelinga.

May Evy har gjort det så bra i debut-året at det vart fortent pris på henne under laget sin Idrettsgalla. Ho har hatt enormt mange startar siste året, med gode resultat. Svært mange 1.plassar i klasse 40-44 år. Bestetida på 5 km i 2019 var 21.24. Ho kom på 4.plass under NM i motbakkeløp arrangert av Valldal IL (Mefjellet Opp). Og ho noterte 1.42.54 på halvmaraton i Ålesund i mai 2019, etter eit jamt fint løp. Berre Pernille og Radka har sprunge raskare for VIL siste åra.

Vi må også nemne at ho sette ein støkk i mange av Velledalen IL sine mannlege deltakarar under Stranda Fjord Trail Race 2019. I tøffe stigningar der fleire av vasellampene lyste på «dashborda» til mannfolka, kom May Evy susande opp på sida og forbi, har vi fått meldt av VIL-kasseraren. Resultatlista viser at May Evy vart nummer 14 av 91 fullførande kvinner på 25 km med tida 4.10.00. Kanskje det beste ho leverte i 2019. I alle fall;  ho formeleg pusta to av våre tapre menn, Henning Tandstad og Alastair Brunton, i ryggen så å seie til målstreken.

May Evy er ein tilvekst Velledalen IL er stolte av, og vi trur ho har meir inne enn ho hittil har vist!

May Evy

Er Vørterøl favorittdrikken din?

Nei, vørterøl er nok ikkje favorittdrikken min. Det er cola!

Kva er favorittretten din?

Favorittrett? Tja. Eg er altetande. Berre eg får i meg næring er eg fornøgd og blid!

Fortel kort om idrettskarriera di.

Har tidlegare spela fotball i omtrent 15 år og eitt år med friidrett. Elles har det vore ski på vinterstid.

Korleis og kvifor medlem i Velledalen IL?

Min kjære tidlegare nabo Frode (Mauren) var den som fekk meg til å bli VIL-medlem i fjor. Det var ikkje vanskeleg å overtale meg då eg hadde møtt så mange kjekke folk frå laget i tidlegare løp!

Når var du sist på ein VIL-trimpost?

I august var eg på Koppen.

Sportsleg mål for det neste året?

Det store målet i 2020 er å ta del i Skåla Opp og sette ny pers. 1 t. 50 min. er målet, og Svein Nakken har lova og stille som hare. Elles har eg og som mål å fullføre eit halvmaraton på under 1 t. 40 min.

Favorittmusikk?

Eg kan nemne Coldplay, Highasakite, Rag’n Bone Man... Til trening blir det alt muleg med litt fart i, til dømes Armin Van Buuren og Scooter.

Kva likar du å sjå på fjernsyn?

71 grader nord og Broen er to favorittar. Skal eg velje film så vert det nok ein thriller!

Kor likar du best å feriere?

I fjellheimen i Noreg. Ingen ting slår fjellet når vêret er fint! Kan godt ta to veker i Tafjordfjella om sumaren.

Har du eit treningstips å dele med lesarane?

Mitt treningstips er å gjere trening ein likar, for då går treninga lett. Og variasjon er viktig!

Publisert: Fredag 24. April 2020 Kl. 23:34

Stunt-kameratane greidde 105 kilometer
Heretter bør trioen Frode Hoprekstad, Per Inge Bjørnestad og Bjørn Arve Brune gå under namnet «Stunt-kameratane»
Sterk kvinnetid av Anette
Korona-Konrad, del 2, vart arrangert 1.mai klokka 10.00 med fire løparar.
Takk for 2594 grasrotkroner i april!
Kjekt at støttespelarane våre støttar opp i ei vanskeleg tid.
Trimpostane: Truleg mot toppår for Koppen!
Koppen trimpost er «stikk-ut» turmål denne sesongen og vil venteleg få eit markert oppsving frå det normale.
Ole-Peder stakk frå og vann Korona-Konrad.
Konradløpet vart avlyst, men ei gruppe på ni personar og ein hund heldt tradisjonen med 1.mai-løp i hevd.
Frode Hoprekstad gjer sportsleg stunt 1.mai
1.mai klokka 07.00 går startskotet for eit «stunt» i regi av VIL-medlem Frode Hoprekstad.
Les meir (30.04.2020)
Riksheimdalen: Ivar og Bård i tet
708 turar total hittil i sesongen, vart resultatet då VIL nyleg hadde inspeksjon i Riksheimdalen.
Les meir (30.04.2020)
Jo André Tandstad: Mange-syslar innan idrett
Jo André starta med fotball og Bordtennis. Hasta vidare med friidrett, judo, volleyball, før han slo seg på kondisjonsidrett med sykkel som fyrste grein. Så vart det løp og romaskin. I sistnemnde grein tek han stadig steg mot god nasjonal klasse.
Les meir (29.04.2020)
Bruna trimpost: Mange gjeng mykje!
Og mest av alle går Jan Kåre Oterhals, med tett på 500 turar den dagen inspeksjonen gjesta posten.
Les meir (26.04.2020)