Radka Vosicka – ein tsjekkisk solstråle

BUSTAD: Ikornnes

ARBEIDSSTAD: Sykkylven stålindustri

Spalta «Over Vørterøla» er ide-messig henta frå Sykkylvsbladet sin «over kaffikoppen». Hensikta er at lesarane våre skal få bli litt meir kjende med VIL-medlemar, gjerne slike dei les om, men ikkje kjenner frå tidlegare. Målet er å presentere to personar «over vørterøla» kvar veke.

Radka sine resultat dei siste åra har vekt oppsikt. Ho er raskaste kvinne nokon gong opp Koldabakken på Hole, ho har VIL-rekorden på heilmaraton for kvinner, ho har vunne Nibbedobbelen (fyrst sykkel, så løp til toppen av Dalsnibba) for kvinner i Geiranger, og ho vart fyrste kvinne med VIL-medlemskap til å fullføre ein «iron-man»(4,8 km symjing,180 km sykling og 42,2 km springing).

Radka kan smykke seg med tittelen «Årets idrettskvinne» to gonger etter ho tok laust – ein av dei delt med Pernille Ibsen Lervåg. Ho er såleis ei verdig start-kvinne for VIL-spalta «Over Vørterøla».

Radka Vosicka

Er Vørterøl favorittdrikken din?

Nei. Alt med mjølk er min favoritt.

Kva er favorittretten din?

Asiatiske curry-rettar og alle typar graut!

Fortel kort om idrettskarriera di.

Trur mange kjenner til idrettskarriera mi siden den byrja i 2016. Eg var ingen sportsperson før, berre ein vanleg «mosjonist».

Korleis og kvifor medlem i Velledalen IL?

Fordi ein måtte ha ein klubb for å kunne kjøpe ein såkalla heilårslisens til løp. Men den har eg aldri kjøpt etterpå heller. Det var uansett flaks at eg meldte meg inn i den beste klubben utan at eg visste om det!

Når var du sist på ein VIL-trimpost?

Er Dravlausnykjen ein trimpost? I så fall i haust. Eg bur på Ikornnes, så det blir heller turar på Stavekollen eller Hovdeåsen. (Journ.anm.: Dravlausnykjen er ikkje ein trimpost, men Koppen er!)

Sportsleg mål for det neste året?

Eg likar alle løp av forskjellig grunn. Aurlandsfjellet Triatlon er viktig fordi eg skal slå sonane til sjefen min. I Hornindal Rundt vil eg forbetre tida mi. Stranda Fjord Trail Race fordi det er på Stranda! Og ikkje minst; Konradløpet.

Favorittmusikk? (Til vanleg, og til trening)

Høyrer nesten alltid på akustisk cover av popmusikk. Eventuelt nokre skikkelige «beats» frå artistar som AronChupa, Lady Gaga og anna glad musikk. Likar godt 2Cellos og damer som Silje Nergaard og ikkje minst Adele.

Har du eit favoritt TV-program/film/serie?

Ser mest på YouTube. Ofte på «Traveller Stories», sportsfolk sine prosjekt og naturdokumentarar. Likar seriar som Sherlock Holmes, Big Bang Theory med meir. Så må eg nemne filmane frå heime i Tsjekkia.

Kor likar du best å feriere? (Noreg/Utlandet?)

Camping-turane i Noreg er uslåelige. Treningsferie i varmare strøk er også flott. Eg tek gjerne ein Asia-tur om eg har høve. Favoritten hittil er Malaysia og India.

Har du eit treningstips å dele med lesarane?

Gjer det du har lyst til. Det er bra med hard trening, og det er bra med lett trening. Til og med ingen trening er bra! Du er sjefen, så ver ein god sjef.

Publisert: Fredag 3. April 2020 Kl. 10:47
Likar du kart og data, og er 14-26 år…?
I så fall bør du lese denne saka nøye
Årsmøte i Velledalen IL 25.juni
VIL-leiar, Ove Inge Skylstad, melder at det vert halde årsmøte for 2019 den 25.juni
Les meir (06.06.2020)
Holetindane trimpost vil ha besøk
Nils Terje Skylstad melder til VIL-Nett at Holetindane trimpost har smelta fram i dagen.
Det gode rykket i Koldabakken
Ho starta saman med mora Malene og bestemora Bjørg, men litt ut i løpet hadde Mathea eit rykk på lur.
Constantin sette rekord i Koldabakken
Rekord-deltaking då Koldabakken Grand Prix vart avvikla under gode forhold torsdag 4.juni.
Les meir (04.06.2020)
Velledalen IL takkar grasrotspelarane sine for 2638 kroner i mai
Les meir (01.06.2020)
1.juni er siste dag av trimpost-vandringa.
Oppslutninga har vore enorm. No står berre innleveringa og premietrekkinga att.
Les meir (31.05.2020)
Motbakkeløp sprint på Hole 4.juni
Friidrettsleiar Bøe melder at Koldabakken Grand Prix vert arrangert torsdag 4.juni på kveldstid.
Les meir (30.05.2020)
Sterkt VIL-trekløver med fødselsdag 29.mai
Minst tre VIL-medlem hadde fødselsdag fredag 29.mai. Les kven.
Les meir (30.05.2020)