Minneord Oddmund Ingolf Skylstad

Oddmund Ingolf Skylstad dreiv sjølv idrett i tre greiner for Velledalen IL; nemleg langrenn, fotball og springing. Om vi reknar hesteskokasting, som var sterkt i vinden eitt drygt tiår, vert talet fire.

Oddmund var 16 år då tyskarane invaderte Noreg. Ikkje lenge før, som 15-åring, hadde han delteke i sitt fyrste bygda-meisterskap i langrenn. Arrangert av Sykkylven IL på Sunndalen (Auresætra). Dit gjekk han på ski frå Hole, saman med kameratar:

-           Kva plass vi kom på fekk vi aldri vite, då vi starta på heimturen medan vi enno var sveitte, skriv Oddmund i eit idrettsminne der hendinga vert omtala.

I etterkrigsåra hadde Velledalen IL eit markert sportsleg oppsving. Mellom anna med eit sterkt stafett-lag (springing), med opp til ti mann på laget. Her var Oddmund eit sikkert kort, på eit godt lag etter sunnmørsk målestokk.

I mesteparten av sitt yrkesaktive liv var Oddmund dobbelt-arbeidande. I møbelindustrien og som gardbrukar. På garden og elles i livet hadde han god hjelp av kona, Lovise, og dei fire «drengane» Nils, Svein, Ove og Kai. Om Oddmund var aktiv fram til han vart pensjonist, så var han minst like aktiv etter. Trimposten i Holemarka – og fuglane i trea langs vegen – saknar nok stega hans. Sommar som vinter. Til fots eller på ski. Heilt til siste åra var Oddmund fast på topp-5 lista. Også etter passerte 90 år opererte han med tosifra turtal.

Fyrste Konradløpet vart arrangert i 2002 med start 05.00. Slett ikkje opplagt at ein kar som gjekk i sitt 79. leveår ville vere med på noko slikt. Men jaudå, dette ville han! I fylgje Lars Inge Sæther sin statistikk frå løpet, deltok Oddmund sju gonger. To av desse gongane heldt han så høg fart at han fekk registrert tid. 41.10 i 2003 og 36.27 i 2004! Oddmund  var ein føregangsmann på superveteran-idrett i VIL. På ein måte den fyrste etter Konrad Brunstad. Det er særdeles kjekt å kunne registrere at fleire tek etter. Kjellaug Ulset, Paul Hole, Magnus Ødegård, Ingebjørg Hole, Magnhild Hole og John Holmberg er alle eksempel på velledalingar over 80 år som har glede av Konradløpet.

Han tok òg løp som Fetvatnet Rundt (8 km) på strak arm i høg alder. Ved ei rad VIL-arrangement, i åra Oddmund var 80-88 år kunne ein lese: «Eldste deltakar var Oddmund Skylstad».

Då Velledalen IL skulle fylle 100 år (2006), bad vi folk levere idrettsminne frå farne tider. Mange gjorde dette. Også Oddmund, då i sitt 83.leveår. Han brukte sin livslange barndomskamerat, Ole L. Hole, som kvalitetssikring på eigen hugs. Så førte han historia i penn. Tre tettskrivne sider med «vinterminne» og tre sider med «sommarminne».

Oddmund var aktiv fotball-spelar i yngre år. Etter det var han fast tilskodar på så godt som alle VRF sine heimekampar, anten dei gjekk på Slettegjerde eller Dalemyra. Heilt fram til seniorfotballen i VRF vart lagt ned hausten 2002.

-           Det var min aller siste etappe, skriv Oddmund i sommarminnet sitt om ein stafett i Volda. Ein stafett der han og Torleiv Hole var lånt ut til Sykkylven IL.

Fredag 10.august 2018 gjorde han ankeretappen til den siste kvilestaden etter ei verdig markering i Sykkylven kyrkje.

Minna etter Oddmund er ljose og takksemda stor!

Idrettsvener i Velledalen IL

Atle Hole

Idrettsminne

vinter :

somar:

h ttp://idrettslaget.velledalen.net/pers/38794/idrettsminne/IDRETTSMINNE%2011.pdf

Publisert: Laurdag 11. August 2018 Kl. 11:37
Constantin sette rekord i Koldabakken
Rekord-deltaking då Koldabakken Grand Prix vart avvikla under gode forhold torsdag 4.juni.
Les meir (04.06.2020)
Velledalen IL takkar grasrotspelarane sine for 2638 kroner i mai
Les meir (01.06.2020)
1.juni er siste dag av trimpost-vandringa.
Oppslutninga har vore enorm. No står berre innleveringa og premietrekkinga att.
Les meir (31.05.2020)
Motbakkeløp sprint på Hole 4.juni
Friidrettsleiar Bøe melder at Koldabakken Grand Prix vert arrangert torsdag 4.juni på kveldstid.
Les meir (30.05.2020)
Sterkt VIL-trekløver med fødselsdag 29.mai
Minst tre VIL-medlem hadde fødselsdag fredag 29.mai. Les kven.
Les meir (30.05.2020)

Stunt-kameratane greidde 105 kilometer
Heretter bør trioen Frode Hoprekstad, Per Inge Bjørnestad og Bjørn Arve Brune gå under namnet «Stunt-kameratane»
Sterk kvinnetid av Anette
Korona-Konrad, del 2, vart arrangert 1.mai klokka 10.00 med fire løparar.
Takk for 2594 grasrotkroner i april!
Kjekt at støttespelarane våre støttar opp i ei vanskeleg tid.
Trimpostane: Truleg mot toppår for Koppen!
Koppen trimpost er «stikk-ut» turmål denne sesongen og vil venteleg få eit markert oppsving frå det normale.