John Sverre Holmberg er dagens jubilant

«Reite-Jon» er kallenamnet. Som betyr at han er frå same bruket som broren, «Reite-Ottar», eller sagt på ein annan måte; frå same bruket som Holmbergs Gartneri. Han er såleis Hole-mann, men bygde seg hus på feil side av elva, på Brøvoll.

I visse krinsar har det herska tvil om denne guten av 1937-årgang heitte Jon eller John. Alt tyder på at JOHN er det rette; det står i alle fall på postkassa til jubilanten.

John har alltid likt å sjå seg om i verda. Også i Amerika, på same måten som Mons-Konrad. Konrad observerte fenomenet jogging på turen, John vart fasinert av symjebasseng. Alle amerikanarar med ei rimeleg breial lommebok har basseng.

Vi veit lite om John si lommebok, men han bygde like godt to. Eitt ute og eitt inne. Somme meinte det var mest for eigentrening, sidan han var næraste nabo til ei elv der det formeleg aula med blankfisk på 1960- og 70-talet. Amerikanarane har eigen «pool-boy», medan John alltid har vore sjølvhjelpt på området.

Sjølv om John tvillaust er Velledalen sin bassengbaron, er det lite som tyder på at han er glad i å bade. Mange i område bada langt meir enn «Reite-guten», sjølv dei åra ein vanskeleg kunne krysse elva utan å trakke på ein pjakk. Han tok seg heller ei ykt med hesteskokasting og sosialt preik. Det siste har John alltid vore glad i, og sterk tilhengar av.

John Sverre Holmberg var formann (som det då heitte ) i Velledalen IL i åra 1966,1967, 1968 og 1969. Dette var like etter laget starta med barneidrett – i så måte var 1960-talet ei pionertid. Han sysla litt med skihopp, i ei tid der mest alle gutar dreiv skisport. Knut-Edvart var førebiletet.

Sportsleg er han mellom personane med flest Konradløp i Velledalen. Stiller han i 2017, vert det for 14.gong. Og vi berre minner om at alle 80 år og eldre, plar bli heidra på scena i grendahuset etter løpet. Noko å gle seg til!!

Alle som har hatt samtalar med John – på timen eller lenger – får møte filosofen i han. Han tenkjer eit utal tankar og har mange idéar. Nokre få vert realiserte. Han vil at det skal vere triveleg rundt seg, difor kan han finne på å rydde på nøytral grunn, og han er ein av dei desidert beste flaggarane i Velledalen. Siste åra har han markert seg med auka lyssetting i den mørke årstida. Klart best på Brøvoll på feltet, sjølv om han fekk litt hardare konkurranse enn normalt sist adventstid av ein «heimvendt son». Og han vart slegen av eit par frå Belgia som har slege seg ned på Holen. Her ventar vi spent på neste trekk.

Vi skal i liten grad kome inn på møblar og agentverksemd, anna enn nemne at det var livsgrunnlaget mesteparten av hans yrkesaktive liv. Jubilanten har eit barnebarn som held høg nasjonal klasse på friidrettsbana, men det er ikkje å stikke under ein stol at det John aller best likar å framsnakke, er: Korpsmusikk, Svingfoten (nedlagt) og Trekkspelmusikk. Han frekventerer ulike kulturhus oftare enn velledalingar flest, for å seie det slik.

Velledalen hadde vore «fattigare» utan «Reite-Jon». Det er klinkande klart.

Mannen er i høgste grad skrivefør. Ein sjeldan gong kjem slike skriv «ålmugen» til gode, anten i Sykkylvsbladet, som eit frittståande flygeblad eller som eit Idrettsminne til Velledalen IL

Vi legg ved eit skriv signert John Sverre Holmberg der han tek oss med tilbake til eigen barndom. God lesnad, og GRATULERER MED 80 ÅRS DAGEN, JOHN!! her

Publisert: Torsdag 23. Februar 2017 Kl. 23:43
Likar du kart og data, og er 14-26 år…?
I så fall bør du lese denne saka nøye
Årsmøte i Velledalen IL 25.juni
VIL-leiar, Ove Inge Skylstad, melder at det vert halde årsmøte for 2019 den 25.juni
Les meir (06.06.2020)
Holetindane trimpost vil ha besøk
Nils Terje Skylstad melder til VIL-Nett at Holetindane trimpost har smelta fram i dagen.
Det gode rykket i Koldabakken
Ho starta saman med mora Malene og bestemora Bjørg, men litt ut i løpet hadde Mathea eit rykk på lur.
Constantin sette rekord i Koldabakken
Rekord-deltaking då Koldabakken Grand Prix vart avvikla under gode forhold torsdag 4.juni.
Les meir (04.06.2020)
Velledalen IL takkar grasrotspelarane sine for 2638 kroner i mai
Les meir (01.06.2020)
1.juni er siste dag av trimpost-vandringa.
Oppslutninga har vore enorm. No står berre innleveringa og premietrekkinga att.
Les meir (31.05.2020)
Motbakkeløp sprint på Hole 4.juni
Friidrettsleiar Bøe melder at Koldabakken Grand Prix vert arrangert torsdag 4.juni på kveldstid.
Les meir (30.05.2020)
Sterkt VIL-trekløver med fødselsdag 29.mai
Minst tre VIL-medlem hadde fødselsdag fredag 29.mai. Les kven.
Les meir (30.05.2020)