Jon C Brunstad til minne

Dei fem brødrene i Brua på Brunstad - Ole, Kåre, Jon, Arne og Kjell – har alle sett farge på idrettslivet i Velledalen i ulik valør. Kåre mest i skyttarmiljøet, Arne mest som tilskodar og kommentator. Dei øvrige tre var allsidige så vel sportslege som administrativt. Både Ole og Jon har vore leiar (formann heitte det på deira tid) i Velledalen IL.

Jon C Brunstad gjekk i sitt 90. leveår, då han som den siste av Brua-gutane, døydde på Åse sjukehus 6.mai.

I 1920-åra aula det fram idrettsflinke gutar i Velledalen. Fyrst etter freden i 1945 fekk desse springe ut i fri utfalding. Jon var aktiv både i fotball, på ski og som stafettløpar då han som ung mann i 1949 vart leiar i Velledalen IL. Jon ville helst drive aktiv idrett, slik at leiarvervet varte berre eitt år i denne omgang. Opparbeidinga av grusbana i Tregardane var den store saka dette året, eit anlegg som vart opna med fotballturnering i pinsa 1950 (med Jon som spelar). Og bana ligg der den dag i dag, rett nok ikkje som idrettanlegg.

Eit av dei sportsleg høgdepunkta for Jon fann stad i 1952. Då gjekk han på Velledalen IL sitt lag som vart KM-vinnar i stafett 4x10 kilometer i Hovdebygda, saman med Ole L. Hole og brødrene Olav P. og Paul Hole. Berre ein gong seinare (1985) har Velledalen IL kopiert den prestasjonen.

I 1961 tok Jon fatt på sin andre periode som VIL-leiar. Denne gongen sat han i tre år. Høgdepunktet desse åra fann nok stad i 1962 då verdsmeisteren i kombinert, Arne Larsen, gjesta Brunstadbakken, i det fyrste av to store hopprenn arrangert av VIL i denne bakken.

Elles hadde Jon fleire andre verv i Hovudstyret, han sat i friidrettstyret og i fotballstyret.

Jon var brennande engasjert i idrett heile livet. Og aller mest fotball. Han var ein trufast gjest på Dalemyra så lenge han hadde helse til det, anten det gjekk godt eller dårleg med laget i hjartet hans, VRF. Engasjementet hans for fotball, og kunnskapen om laget han brann for, kjem tydeleg fram i Idrettsminnet han leverte, kalla «Fotballmimring», i samband med Velledalen IL sitt 100 års jubileum (sjå under) .

Jon hadde betalt sin kontingent til Velledalen IL også i sitt siste leveår. Han var av dei som tok kontakt og lånte ut foto han meinte laget burde ha i arkivet, og han heldt vederlagsfritt med parkeringsplass  på sin eigedom (mark) under Konradløpa.

Ein sann idrettsven er borte – minna om han vil leve!

For Velledalen IL

Atle Hole

leiar

Les idrettsminne til Jon C. Brunstad her

Publisert: Torsdag 9. Mai 2013 Kl. 10:27
Likar du kart og data, og er 14-26 år…?
I så fall bør du lese denne saka nøye
Årsmøte i Velledalen IL 25.juni
VIL-leiar, Ove Inge Skylstad, melder at det vert halde årsmøte for 2019 den 25.juni
Les meir (06.06.2020)
Holetindane trimpost vil ha besøk
Nils Terje Skylstad melder til VIL-Nett at Holetindane trimpost har smelta fram i dagen.
Det gode rykket i Koldabakken
Ho starta saman med mora Malene og bestemora Bjørg, men litt ut i løpet hadde Mathea eit rykk på lur.
Constantin sette rekord i Koldabakken
Rekord-deltaking då Koldabakken Grand Prix vart avvikla under gode forhold torsdag 4.juni.
Les meir (04.06.2020)
Velledalen IL takkar grasrotspelarane sine for 2638 kroner i mai
Les meir (01.06.2020)
1.juni er siste dag av trimpost-vandringa.
Oppslutninga har vore enorm. No står berre innleveringa og premietrekkinga att.
Les meir (31.05.2020)
Motbakkeløp sprint på Hole 4.juni
Friidrettsleiar Bøe melder at Koldabakken Grand Prix vert arrangert torsdag 4.juni på kveldstid.
Les meir (30.05.2020)
Sterkt VIL-trekløver med fødselsdag 29.mai
Minst tre VIL-medlem hadde fødselsdag fredag 29.mai. Les kven.
Les meir (30.05.2020)